Posao za 480 nezaposlenih

Bez autora
Oct 05 2011

Zahvaljujući realizaciji 18 javnih radova koji su poslednjih meseci pokrenuti u okviru projekta „Regionalni razvoj Bora“ 480 lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja u Boru i Majdanpeku dobilo je posao. Reč je o poslovima uređenja javnih prostora u seoskim sredinama i pružanja pomoći starijim osobama.Kada je reč o pružanju pomoći starijim osobama, na dva javna rada, u Boru i Majdanpeku, angažovane su po 23 gerontodomaćice da brinu o licima kojima je neophodna tuđa pomoć. Njihove osnovne aktivnosti jesu pripremanje obroka, održavanje higijene u kući, nabavka lekova i namirnica.

Posao za 480 nezaposlenihZahvaljujući realizaciji 18 javnih radova koji su poslednjih meseci pokrenuti u okviru projekta „Regionalni razvoj Bora“ 480 lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja u Boru i Majdanpeku dobilo je posao.

Reč je o poslovima uređenja javnih prostora u seoskim sredinama i pružanja pomoći starijim osobama.

Kada je reč o pružanju pomoći starijim osobama, na dva javna rada, u Boru i Majdanpeku, angažovane su po 23 gerontodomaćice da brinu o licima kojima je neophodna tuđa pomoć. Njihove osnovne aktivnosti jesu pripremanje obroka, održavanje higijene u kući, nabavka lekova i namirnica. Uređenje javnih prostora u većini sela u Boru i Majdanpeku usmereno je na uređenje seoskih grobalja, čišćenje korita reka, uklanjanje divljih deponija.

Kako navode nadležni u kancelariji projekta „Regionalni razvoj Bora“, ovakvi poslovi realizuju se u majdanpečkim selima Topolnica, Klokočevac, Rudna glava, Jasikovo, Leskovo, Crnajka i u mesnoj zajednici Donji Milanovac. Isti ovi poslovi realizuju se i u borskim selima Šarbanovac Timok, Donja Bela Reka, Krivelj, Slatina, Metovnica, Bučje, Gornjane, Zlot i Brestovac.

Svi ovi javni radovi traju u proseku četiri ili pet meseci. U narednom periodu, a prema planu projektnih aktivnosti, biće pokrenuto još šest javnih radova koji se odnose na pomoć starijim osobama i to u seoskim sredinama u Boru i Majdanpeku. Na ovaj način posao će dobiti još 144 nezaposlene osobe, a biće zbrinuto skoro 700 starijih lica. Uzimajući u obzir realizovane, kao i javne radove koji će biti pokrenuti, kroz projekte „Regionalni razvoj Bora“ ukupan broj angažovanih radnika dostići će 625, a za njihovu realizaciju iz projektnih sredstava biće izdvojeno 1,37 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik